Un om obişnuit petrece în pat o treime din viaţă! În consecinţă, cu siguranţă sunteţi de acord că este extrem de important să petreceţi acest timp dormind pe o saltea confortabilă, de calitate superioară ca să vă puteţi trezi odihnit şi plin de energie.
Dat fiind că zi de zi suntem expuşi numeroaselor situaţii stresante si tensionante, este foarte important ca în timpul nopţii corpul să se relaxeze şi să se regenereze suficient. De aceea salteaua trebuie să se adapteze perfect formei corpului fiecăruia, indiferent de poziţia de dormit, trebuie să ofere suport necesar exact acolo unde corpul are nevoie, să nu apase asupra punctelor de presiune, să favorizeze circularea aerului şi să poată elimina umiditatea, să protejeze împotriva acarienilor, şi în general, să asigure un nivel maxim de relaxare, confort şi satisfacţie.
Dacă salteaua Dvs pe care folosiţi acum nu este corespunzătoare, puteţi întâmpina următoarele probleme: - insomnie, iritabilitate, lipsa concentrării în timpul zilei, răsucire şi agitaţie în pat, dureri ale coloanei vertebrale, ale zonei lombare şi gâtului, pe faţă se pot vedea rezultatele privării de somn, se pot forma riduri în jurul ochilor, vă treziţi fără să vă simţiţi revigorat şi odihnit. Pe scurt, dacă nu dormiţi bine, rezultatele se vor face simţite întreaga zi.
După ce corpul Dumneavoastră a trecut printr-o perioadă îndelungată în care a fost privat de somn de calitate, următoarele probleme pot apărea: -randament scăzut şi probleme legate de muncă ce rezultă drept consecinţă, timp liber nesatisfăcător petrecut cu familia şi prietenii, apatie generală, dificultate ridicată în desfăşurarea activităţilor sportive, acumularea kilogramelor şi îmbătrânire mai rapidă, iar pe termen lung, conduce la un sentiment general de nemulţumire şi scăderea bucuriei de a trăi.
Daca vă recunoaşteţi în descrierea de mai sus, probabil nu aţi ales salteaua potrivită, sau salteaua Dumneavoastră este prea veche şi trebuie schimbată.

Ce trebuie să luaţi în considerare când alegeţi o saltea nouă?
În ziua de astăzi, pe piaţă se găseşte o gamă largă de tipuri diferite de saltele dintre care puteţi alege (cele mai moderne saltele, paturi cu apă, saltele confecţionate din tipuri de spumă sau latex), ale căror preţuri variază (nu întotdeauna în raport cu calitatea patului).

Înainte de a cumpăra o saltea nouă, vă recomandăm să verificaţi dacă corespunde următoarelor criterii:

1. Salteaua trebuie să susţine coloana vertebrală şi alte părţi ale corpului în mod adecvat.
O saltea bună oferă protecţie împotriva problemelor coloanei vertebrale, în special împotriva problemelor din zona gâtului şi zona lombară. De asemenea, trebuie să împiedice apariţia durerilor şi tensiunii în întregul corp.
Când alegeţi o saltea, asiguraţi-vă că materialele din care este confecţionată sunt suficient de elastice pentru a se adapta coloanei şi corpului, pentru a le susţine într-o poziţie ergonomică adecvată.
Materialele alese cu atenţie pentru realizarea saltelelor noastre vă susţin corpul în poziţia adecvată, prevenind astfel durerile de spate, gât şi şold. Puteţi alege dintre numeroase combinaţii de materiale mai dure sau mai moi, pentru a vă asigura că aveţi o saltea ce vă oferă suportul adecvat într-o poziţie benefică pentru sănătate în timpul somnului.

2. Salteaua să se adapteze complet formei şi greutăţii corpului Dumneavoastră (trebuie să fie anatomică şi ortopedica). Pentru un somn bun, avem nevoie de o saltea ce ne oferă suportul corespunzător şi, prin urmare, elimină presiunea exercitată asupra muşchilor şi coloanei vertebrale. Aceasta înseamnă că salteaua trebuie să se poata adapta fiecărei părti a corpului, permitindu-vă astfel să beneficiaţi mai mult de un somn de calitate, deoarece nu vă veţi mai răsuci în pat încercând să găsiţi o poziţie confortabilă. O saltea bună favorizează distribuirea uniformă a presiunii asupra corpului Dumneavoastră.

3. Salteaua să fie hipoalergenică (să vă protejeze împotriva acarienilor, ciupercilor si bacteriilor). Numărul persoanelor care suferă din cauza alergiilor este în continuă creştere. Una dintre cauzele alergiilor cele mai comune aflate în locuinţele noastre sunt, fără îndoială, acarienii. Locul principal unde se dezvoltă acarienii în locuinţele noastre sunt salteaua din dormitor, deoarece aceasta le oferă condiţii perfecte de înmultire: căldura, umezeala şi hrana.

4. Salteaua trebuie să aibă caracteristici legate de aerisire, ce asigură o foarte bună circulare a căldurii şi aerului. Corpul nostru elimină un volum mare de umiditate când dormim, aşadar este extrem de important ca salteaua să poată regla căldura şi umezeala. Miezul saltelei trebuie să poată asigura capacitatea maximă de circulare a aerului pentru a ţine sub control umiditatea şi a evita umezeala. Corpul nostru trebuie să folosească energie suplimentară pentru a se încălzi în cazul saltelelor reci şi umede; rezultatul acestui lucru este somnul neodihnitor.
Aerisirea excelenta constituie baza unui somn bun şi a unei durate de utilizare îndelungate a saltelei. Materialele diferite folosite pentru confecţionarea saltelelor noastre la cele mai multe modele sunt extrem de aerisite şi favorizează circularea aerului. Utilizarea unei somiere cu lamele este necesară pentru ca salteaua să aibă capacitate maximă de circulare a aerului, aceasta asigurând o bună aerisire a saltelei şi îndepărtarea umidităţii eliminate în timpul somnului.

5. Distribuitorul să ofere o garanţie pentru mai multi ani pentru saltea (care include şi miezul saltelei, nu doar husa). O garanţie pentru miezul saltelei va asigura că distribuitorul are obligaţia de a înlocui salteaua în cazul apariţiei vreunei deteriorări a miezului. Deoarece 10 sau 15 ani înseamna foarte mult timp, distribuitorul trebuie să dispună de o dovadă solidă a faptului că produsul vândut are calitatea potrivită pentru a putea oferi o astfel de garanţie. O astfel de garanţie constituie, desigur, o garanţie a calităţii superioare a produsului.

6. Salteaua să ofere cel mai bun raport calitate/preţ. Înainte de a vă decide asupra unei saltele, aflaţi care sunt caracteristicile acesteia (numărul arcurilor, grosimea sârmei, densitate spumă, conţinut latex natural, etc) şi comparaţi-le cu cele ale altei saltele din aceeaşi clasă, chiar şi de la alţi producători. Veţi observa că saltelele ce au caracteristici similare pot fi extrem de diferite sub aspectul preţului, în functie de distribuitor sau de marcă, fără a avea neapărat legătură cu valoarea.

7. Să aveţi posibilitatea returnării saltealei gratuit, dacă nu este potrivită pentru Dumneavoastră. Se poate întâmpla deseori să alegeţi şi să cumpăraţi o saltea iar apoi să vă daţi seama că nu se ridică la înălţimea aşteptărilor Dumneavoastră în ceea ce priveşte confortul. În consecinţă, este extrem de important ca distribuitorii să ofere o perioadă de testare gratuită pentru saltele. Aceasta înseamnă să aveţi posibilitatea să returnaţi o saltea, gratuit, fără nicio explicaţie, în cazul în care constataţi în timpul perioadei de testare că nu este adecvată.

8. Iar în final, cel mai important aspect, duritatea saltelei.
Ce trebuie să luaţi în considerare când alegeţi duritatea saltelei?
Fiecare om este altfel, nu dormim toţi la fel, în aceleaşi poziţii. De aceea pentru persoanele care dorm mai mult pe spate sau pe burtă recomandăm o saltea puţin mai dură, iar pentru cei care dorm mai mult pe o parte, saltele puţin mai moi sau semi-dure. Pentru dormitul pe o parte nu sunt recomandate saltelele dure, deoarece umărul şi şoldul nu pot afunda corespunzător în saltea, de aceea muşchii spatelui nu se pot odihni, iar pe termen lung asta duce la dureri de spate şi a coloanei vertebrale. Este aceeaşi poveste şi la saltelele prea moi. Dacă alegeţi o saltea prea moale şi dormiţi mai mult pe burtă sau pe spate, nu va oferi sprijinul potrivit pentru poziţia respectivă, sprijunul coloanei vertebrale va fi preluată de muşchii spatelui, care după un timp se obosesc şi veţi începe să simţiţi dureri de spate. Este foarte important ca coloana vertebrală să se poată odihni în poziţie perfect dreaptă şi ca discurile lombare să se poată regenera în timpul somnului. Dacă salteaua nu preia perfect forma corpului, coloanei vertebrale, discurile lombare vor fi încordate şi nu vor avea posibilitatea regenerării, asta duce iarăşi la dureri de spate.

Dacă sunteţi nehotărât(ă) şi aveţi nevoie de sfaturi, sau de mai multe informaţii, nu ezitaţi să ne contactaţi. Asta puteţi face prin telefon, e-mail, sau prin fereastra "Online Chat". La numărul de telefon 0751 052 686 vă stăm la dispoziţie între orele 09:00 - 21:00.Cu stimă,
Dreamland Studio