DUNLOPILLO LATEX NATURA 1600 - saltea latex Nagyobb

DUNLOPILLO LATEX NATURA 1600 - latex matrac

:

A Dunlopillo a latex matracok feltalálója. Hosszú ideje a matracaik természetes utónövő, megújuló anyagtartalma körübelül 85%(!). Ezen felül a Dunlopillo latex matracok tartós pontrugalmassággal rendelkeznek a kiváló rugózási és visszaállási teljesítmény által. Ez megszabadítja a testet a nyomáspontoktól, és akadálytalan vérellátást biztosít. 

Bővebb leírás

1 790,00 Ron

Adatlap

Magasság 19 cm
Terhelhetőség 140 kg/személy
Garancia 10 év
Keménységi fokozat 3/6 vagy 4/6 (1 - puha, 6 - kemény)
Huzat Viloft, eukaliptusz szálakkal
Természetesen utónövő anyagtartalom 85%

Egyéb infó

A habmatracok között a mai napig az egyik legkedveltebb alapanyag a latexhab. Formakövetésével, pontrugalmasságával, formastabilitásával és hosszú élettartamával már a 30-as években túlszárnyalta az addigi matracok által nyújtott kényelmet. Antiallergén és antisztatikus tulajdonságánál fogva a higiéniát előtérbe helyező vásárlók körében is rövid időn belül a legnépszerűbb matractípussá vált.

Dr. Jon Boyd Dunlop által 1888-ban megalkotott első felfújható gumiabroncs után a Dunlop technikusai E.A. Murphy vezetésével 1928-ban, laboratóriumi körülmények között, kifejlesztették a latex habosítási technológiáját. Az első kísérleti eredmények nem csak saját termékükre, de globálisan, a teljes matracgyártásra óriási kihatással voltak.

A világ első formahabosított latex matraca 1932-ben a Dunlopillo hanaui üzemében készült el, amely akkor még nem a Dunlopillo névre hallgatott (az első nagyobb Dunlopillo matrac megrendelés a Queen Mary luxushajó berendezése volt), de alapjaiban a Dunlop szabadalmának köszönhetően vált lehetővé, hogy a latex matracok több ergonómiai zónával ellátva kerülhessenek gyártásra. Ez gyakorlatilag a modern ergonómia alapjául szolgáló egyik legfontosabb szabadalom.

1950-ben befejeződött a DUNLOP-üzem berendezéseinek a világháború utáni újjáépítése, 1952. február 28-án megalakult a német leányvállalat, a DUNLOPILLO Gmbh és egyidejűleg megkezdődött az első Dunlopillo latexmatracok sorozatgyártása.

A Dunlopillo sosem elégedett meg a középszerű megoldásokkal, mindig arra törekedett, hogy ebben az iparágban olyan minőséget nyújtson, melyet más nem képes prezentálni az aktuális időszakban a matracpiacon. Ennek a célnak a részeként a Dunlopillo az alváskutatás terén tapasztalt orvoskutatókkal, technikusokkal és fejlesztőkkel dolgozik együtt azon fáradozva, hogy megvizsgálja a testtartás, az ágy klímája és az alvás minősége közötti összefüggéseket. A Dunlopillo rendelkezik egy saját alváslaboratóriummal, ahol folyamatosan fejlesztik a meglévő technológiát mérésekkel és kutatásokkal annak érdekében, hogy a fizikailag elérhető legoptimálisabb alvási körülményeket sikerüljön létrehozni. A kutatómunka eredményei alapvető lendületet adnak a rugalmas magmatracok fejlődésének.

Így alakította ki a cég azokat a fekhelyeket, melyek tökéletes és ergonomikus alvási körülményeket képesek teremteni. Napjainkban egy olyan új fejlesztésű alapanyagból készülnek a latexmatracai, mely a minőségi elvárások mellett az ökológiai szempontokat is előtérben tartja. Ez a környezetbarát alapanyag a Latex Natura névvel lett ellátva, kiemelkedő komfortfokozatát már sokan élvezik.

A 16 cm-es magmagasságú Latex Natura 1600 matrac az egyik legkiválóbb pontrugalmasságot kínálja, ergonómiai szempontok alapján kialakított 7 fekvőzóna biztosítja a pihentető, egészséges alvási kényelmet, valódi ergonómiai luxusélményt kínálva.A differenciált alátámasztásnak köszönhetően oldalfekvéskor a váll-és medencerész lágyan a matracba süpped, miközben a derékrész kellemes, de határozott alátámasztást kap.

Háton fekve a gerincoszlop a természetes "S" vonalát követve kerül alátámasztásra, különös figyelmet fordítva a váll-és a medencerész befogadására, továbbá a derékrész megfelelő tartására.

A Dunlopillo Latex minőségét többek között a gyártás során felhasznált magas részarányú (85 %) természetes kaucsuk alapú natúr-latex emeli a HQL (High Quality Latex) kategóriába.

A luxusminőségű, 20% viszkózt tartalmazó huzat 60 °C-on mosható, körbe-és kettécipzározható megoldással rendelkezik, így egymástól elszeparáltan is tisztíthatóak a huzattérfelek. A viszkóz egy a pamutnál még jobb nedvszívó-és légáteresztő képességgel rendelkező nemes textilipari márkaszál, elektrosztatikus feltöltődésre kevésbé hajlamos, kellemes érzetet biztosít meleg és hűvös időben egyaránt. Az oldalsó Air-Control Band egy 3D-s szövetből készült, kiválóan szellőző dupla oldalháló, segítségével a matrac felülete mindig száraz marad.

Mindezek alapján megállapítható, hogy a Latex Natura 1600 matrac a legkiválóbb és leginkább pihentető alvást biztosítja felhasználója számára.

A Latex Natura 1600 Plus kétféle keménységben (H2, H3) kapható!

Vélemények

Írd meg véleményed

DUNLOPILLO LATEX NATURA 1600 - latex matrac

DUNLOPILLO LATEX NATURA 1600 - latex matrac

A Dunlopillo a latex matracok feltalálója. Hosszú ideje a matracaik természetes utónövő, megújuló anyagtartalma körübelül 85%(!). Ezen felül a Dunlopillo latex matracok tartós pontrugalmassággal rendelkeznek a kiváló rugózási és visszaállási teljesítmény által. Ez megszabadítja a testet a nyomáspontoktól, és akadálytalan vérellátást biztosít.